Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Söka trygg hamn

Handelsbanken var duktiga och sänkte sin boränta med hela 0,7% ned till 2,45%. Det är en märklig känsla det här. Glädjande - och oroande.

Glädjande att vår bolånekostnad rasar ned i källaren. Från december månad på 13% av nettoinkomsterna till 5% från och med april månad. Här ges den utrymme till att spara och att nå de där 10% som var målsättningen blir än lättare - 8 procent kom ju gratis. Fler resonerar på samma sätt - en uppmuntran till konsumtion blev Ingves invit inte för mig.

Oroande för jobben, inte minst mitt eget. Må det vända snart. Privatekonomin förutsätter fortfarande en inkomst. En varselomgång har redan gått på min arbetsplats, det kan så klart komma flera. Jag samlar i ladorna men hoppas på det bästa. Inte ens ett ROT-avdrag får mig att lätta på kappsäcken med gullpengar.

En 'normalränta' kanske kan räknas till 5-6 procent inom några år. Det måste det finnas utrymme för att klara av. Med tanke på hur oerhört snabbt det gått utför finns det också en risk i att det vänder skarpt uppåt. Då kan också räntehöjningarna komma slag i slag. När vänder det eller börjar det redan vända?

Köpte förresten på mig 80 stycken Global Health Partner i ett rent impulsköp efter att ha läst om företaget hos Finansmamman. Ett löjligt litet belopp men jag hade inte mer pengar för stunden. Får väl också räknas till den mindre trygga men mer spännande delen av min portfölj.

Kommentarer

Populära inlägg