Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Amen vaf..


Fredagen den trettonde! Ja, jag blir en aning vidskeplig.

Imorgon ska vi iväg på på skidsemester och sonen har blivit dålig med feber. Tusan! Och när jag kom till jobbet fick jag en trave med arbetsuppgifter markerade med 'Panik' som jag bara måste få undan innan arbetsdagens slut.

Så detta blir ett kort inlägg och det sista på en hel vecka. Stugan vi ska till saknar internetförbindelse, vilket kommer att bli riktigt behagligt. En brasa och en bok ser jag fram emot.

Bara nu lilleman repar på sig.

Må gott, vänner i etern!

Kommentarer

 1. Trevlig resa! =)
  Hoppas din son kryar på sig!

  SvaraRadera
 2. Trevlig resa och hoppas att lilleman krya på sig=)

  SvaraRadera
 3. Hoppas att resan blir avkopplande och rolig för er alla. Det kan behövas lite avbrott från vardagen ibland.

  SvaraRadera
 4. Hej jag har bara en snabb fråga: du använde ordet klinch i ett av dina inlägg; och hur jag än kollat runt i allsköns ordböcker har jag inte hittat ordet. Så nu undrar jag, skulle du kunna berätta för mig vad det betyder?
  Tacksam för hjälp!

  SvaraRadera
 5. Hej,
  Följer din blogg med intresse.

  Hur mår du? Beundrar dig som orkar leva så vanligt då jag i tidigare inlägg läst om din situation i relationen. Jag är i samma situation och pendlar mellan att vara mycket handlingskraftig och fokuserad till att vara totalt handlingsförlamad och blockerad!

  Kommer med intresse att fortsätta följa din blogg.

  Fick en gratisprenumeration på Dagens Industri, vilket är en bra start när man ska börja investera i aktier.

  Åker till fjällen i morgon - vi kanske ses:-)

  SvaraRadera
 6. När du läser detta har du nog redan haft din semester.
  Hoppas du haft det lugnt och skönt!
  Wi

  SvaraRadera
 7. Först och främst - tack för alla trevliga semesterhälsningar! Sonen repade på sig och skidsemstern var över all förväntan. Tack snälla ni!

  Börje, det var ett stavfel. Beklagar det. Det heter egentligen clinch och är en brottningsterm. Jag använder uttrycket bildligt talat - att man börjar brottas med ett problem. Att gå i clinch med en uppgift. En språkvetare örfilar kanske upp mig nu?

  Hej och tack, Lotta! Livet tuffar på, speciellt när man har barn. Jag har inte haft ork att lufta funderingar kring det här på ett tag och om jag gör det blir det på min andra blogg. Hoppas er semester blev underbar på alla sätt.

  Wicke, det var en fantastisk semester! Tack! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg