Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering Februari 2009

Märkligt, det är alltid lättare att skriva om när det INTE går så bra ekonomiskt. När det för en gångs skull finns goda finanser så känner jag mig illa till mods att berätta om det. Underligt?

Men tiderna är goda just nu - ur ett familjärt mikroperspektiv. I skrivande stund, innan månadens sparande är fördelat färdigt så tala iCash om som följer

Omsättningstillgångar: 21 538 kronor.
Värdepapper: 142 242 kronor.
Bundna tillgångar: 1 754 880 kronor.

Skulder: 1 596 558 kronor

I praktiken innebär detta att omsättningstillgångarna ökat med 5202 kronor sedan årsskiftet, att värdepapper har repat sig och gått om lite grann; 1876 kronor upp och att skulderna minskat med 13472 kronor. Balansen har bättrats på med 12241 riksdaler! Sedan årsskiftet blir det 20 550 kronor.

Bilarna har återigen lyfts in som bundna tillgångar, jag är mästare i velighet. Dessa två plåtlådor har värderats lågt och jag kör med en rak värdeminskning om 12 % per år. Jag kommer också att värdera upp huset med 1 % årligen.

Tittar jag på månad februari jämfört med januari så har skuldsättningen ökat med 5014 kronor. Detta är skidresan som ligger som en skuld att betala i mars månad.

Sparprocenten - 10 % till oss själva kommer att nås med råge, det blir slantar till semesterspar och till buffert. Till och med sparandet till barnen att återupptagits. Utdelningar är på gång som ska återinvesteras. Projekt S ger nya friska slantar under Mars månad. Jag börjar bli misstänksam - vilket elände lurar bakom hörnet?

Kommentarer

 1. Bra jobbat, grattis!
  Men varför tycker du att det är värre att skriva när det gått bra än tvärtom? Jantelagen?

  Oftast blundar folk för sin ekonomi när det går dåligt och kollar hela tiden när det går bra.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Grattis!
  För egen del så tycker jag att det är underbart att läsa om andras välgång i det här fallet din, det ger hopp om förändring för oss som verkligen vill ha det!

  SvaraRadera
 3. Härligt ! Go with the flow!!

  SvaraRadera
 4. Bollkoll, det är nog Luther eller något som spökar. Tro inte du är något, eller liknande. ;)

  Tack för ryggdunkarna! :)

  SvaraRadera
 5. Det är ju jättebra! Instämmer med Strävar, det är roligt när det går bra för andra också, du behöver absolut inte känna dig illa till mods. Fortsätt så!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg