Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Månadssummering Mars 2009

Som väntat blev Mars månad kärv. En hel massa VAB-dagar och en försenad Försäkringskassa gjorde att det i skrivande stund inte gick att fixa 10 procent till oss själva - utan 8,57 %, vilket är månadens amortering av bolån. Men tack vare starka januari och februari ligger ändå snittet på 17,6 procent.

En av anledningarna till en kass månad är att vi behöver sex nya sommardäck. Detta innebär att omsättningstillgångarna belastas med detta under de första dagarna av april. Surt, sa räven. Men jag redovisar dock utfallet mars - inte vad som komma skall. Semesterbufferten blir till gummi.

Utfall ( inom parantes årsskiftet)

Omsättningstillgångar: 13 652 kronor (-2 684 kronor)
Värdepapper: 146 320 kronor (+5 954 kronor)
Bundna tillgångar: 1 754 120 kronor (+1 300 kronor)

Skulder: 1 577 542 kronor (-32 488 kronor)

Omsättningstillgångarna har gått ned med 7 886 kronor under månaden och de bundna tillgångarna med 760 kronor. Detta kompenseras av att värdepapper ökat med 4 078 riksdaler och att skulderna minskat rejält med 19 016 kronor. Det innebär att balansen förbättrats med 14 448 kronor och hela 37 058 kronor sedan årsskiftet. Det känns ju trots allt riktigt bra!

Återstår att se om April blir bättre. Inspirerande!

Kommentarer

 1. Usch, jag har haft två tuffa månader,både februari och mars! Därför hoppas jag lite extra på April=)

  SvaraRadera
 2. Minna, jag har förstått det. Men ta en månad i taget. :)

  SvaraRadera
 3. jasså ni har med amorteringarna i era 10% ..

  vi amorterar och SEDAN sparar vi 20-50% av den totala inkomsten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg