Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Söndag minsann

Jag trillade ur internetvärlden för en dag eller två då min dator byttes ut mot en ny. Inget dramatiskt i sig - dottern fick min gamla maskin och jag ersatte den med en nyare, modernare. Ja, den är så snabb att till och med Microsoft Vista ter sig ganska snabbt, minsann.

Det är ändå alltid lite klydd med att byta dator - programmen som ska ominstalleras och alla filer och dokument som ska flyttas över. Inget hobbyarbete direkt, men nu hoppas jag att den här burken ska hålla en hög profil ett par, tre år.

Varför blev det inget Mac den här gången heller? Ren feghet, troligen.

Jag har inte ägnat ekonomi många tankar i helgen och det brukar vara bra. Inga uttag, inga kostnader heller. Jag har läst lite ekonomibloggar - synnerligen intressant var 40procent 20 år med sin Nyckeltallista.

Hunnit med att flukta på Lyxfällan och en bortskämd Stureplan-brat. Ett avsnitt att gäspa åt. Jag undrar snart om inte serien överlevt sig själva?

Och imorgon är det åter måndag. Jag har jobbet kvar. Det gäller att hålla ut ett tag. En arbetsvecka, en del Projekt S och sedan tar jag en veckas skidsemester.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg