Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Stormkråka

Helgen är över - ny arbetsvecka för mig med flera. Och jag gillar måndagar, jag trivs med mitt jobb. Lyckliga jag.

Var på en fest i helgen och fick till bordsdam en kvinna som inte var det. Ni vet, människor som man inte känner så väl, de brukar det bli språkande kring saker som kanske inte är så personliga - så som jobb, exempelvis. Men jag inser att det kanske inte är en så opersonlig fråga? Och egentligen borde jag veta bättre.

Kvinnan ifråga var inte glad i sitt jobb, utan hon längtade till den kommande helgen. Varje vecka. På söndagen hade hon ångest över att helgen snart var slut och det var dags att gå till jobbet igen. Hon räknade dagarna till den kommande semestern. Ja, rent ut sagt - hon kämpade sig fram i tillvaron, stred i gungflyt i veckorna och pustade ut på öarna av helg. Ska jag hårddra det så önskade hon livet av sig. Det känns inte riktigt bra nu, så som de säger i Proviva-reklamen.

Men vi gör ju kul saker på helgen, då lever vi ju? försökte hennes man trösta och släta över. Jag tyckte inte direkt att hon såg gladare ut efter de välmenta orden.

Vid ett annat tillfälle under kvällen hamnade jag i ett samtal kring den låga boräntan som råder. 'Ja, nu är det så otroligt billigt att låna, så vi ska renovera badrummet' sa en av männen. För något år sedan kunde det ha varit min replik. Men det känns inte riktigt bra nu.

Blind som jag var skulle också jag enbart ha tittat på månadskostnaden. Inte på totalkostnaden, inte på riskerna, inte på återbetalningsförmågan.

Jag gav mig aldrig in i den livliga diskussionen kring kakel och badrumsmöbel utan gick och tog mig ett glas bål. De hade ändå sett mig som en surkart, kanske även en avundsjuk sådan, om jag hade nämnt något kring att 'ja NU jag är det billigt, men imorgon..'.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Intressant?

Mer om Ekonomisk frihet:

Kommentarer

 1. Haha, som jag missförstod detta! I och med att du tog nytt stycke så läste jag meningen ordagrant utan att koppla den till första stycket. Det gjorde att jag trodde att du suttit bredvid en transvestit :)

  Var på en fest i helgen och fick till bordsdam en kvinna som inte var det.

  SvaraRadera
 2. Hihi, jag med. Känner igen mig att längta till helgen. Hemskt egentligen ... men vad gör man ... är glad att HA ett jobb att gå till =)

  SvaraRadera
 3. Haha! Där ser man så tokigt det kan bli!

  Troligen var hon inte transvestit, men vem kan vara helt säker? ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg