Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Var god vänta

Lågavlönade får sämre vård, säger en undersökning av vårdens villkor. Nähä? Vem är förvånad.

Vår ska självklart vara på lika villkor. Lika BRA villkor. Problemet i Sverige är snarare att resonemanget handlar om att alla ska ha lika villkor oavsett deras utformning. Lika bra eller lika illa. Och det är i det läget jag börjar säga nej, nej.

Mona och hennes koppel vill höja skatterna igen för att möta krisen. Nej, nej - igen. Populistiskt så det förslår.

Hittills har inte höjda skatter varit botemedlet för vårdens problem åtminstone.

På sidan Väntetider kan du gå in och kolla 'läget' på svensk vårds väntetider. En mycket givande sida.

Jag gjorde ett test för att se hur lång tid det skulle ta att komma till för en korsbandsoperation (ligament i knäled). I min landsände blev resultatet 9-13 veckor.

När du är frisk vill du mycket. När du är sjuk vill du först och främst bli frisk. För mig är tid också viktigt - att gå och lida med ett problem i över två månader på grund av vårdköer kostar mig pengar - och tid.

Med exempelvis skattebetalarnas privatvårdsförsäkring får jag tid för besök hos en specialist så snart som möjligt, oftast inom tre dagar. Är jag i behov av en operation eller behandling får jag tid för denna i regel inom två veckor.

Med privatvårdsförsäkringen får jag vård direkt, utan att vänta i månader på behandling. Jag avgör exempelvis själv en lämplig tidpunkt för en operation.

Kostnaden är för mig 218 kronor per månad. Jag anser det vara värt det. Samtidigt så vill jag att alla ska ha den bästa vård som går att tillgå. Men jag står mig själv närmst - vem gör inte det?

Cancern anses öka nu och i framtiden. Vad säger du om den här artikeln?

Kommentarer

 1. Din artikel bildar inte en redigt sammanhängande tankegång. Det är tyckand härs och tvärs på måfå utan logik.

  Det är till att yttra sig utan att ha någonting att säga. Ladies and Gentlemen! Limelight features: Gunnar Axén.

  Ett steg i rätt riktning på den låååånga vägen.

  Förslaget backar upp offentligt genererad sysselsättning utan att belasta statsfinansen medan undanträngd privat genererad sysselsättning får bedömas minimal med hänsyn till rådande läge med skyhög sparbenägenhet. Fråga Thomas Östros, fråga Anders Borg! De är sakkuniga, och det är jag med.

  Det socialdemokratiska initiativet är i princip utmärkt, men det handlar om kaffepengar, och något annat är heller inte politiskt möjligt, varför det hela saknar större intresse. Desto löjligare det formliga RAMASKRI som utbryter i bloggsfärens alltför bortskämda oduglingskonkarong av nyliberalt sinnade slaskmeloner. Därmed avslöjar dessa sig själva i all sin småttighet, och vi får hoppas att Maktens Toppar härav drar relevanta slutsatser. Det är nämligen inte bra för vare sig samhället eller bolagen att dylikt jidder får skrika sin vilja igenom.

  Hårda ord på plats; här må samhällsfara avvärjas.

  Alliansen gör maktpolitiskt* klokt att ge elastiskt vika. Ty vad har skattekverulanterna för alternativ? De lägger slokörat sin röst på Alliansen i nästa val; i gengäld kan den slipade kampmänniskan Reinfeldt fröjda sig åt att tillfoga stackars Mona Sahlin ytterligare en präktig tugga i form av tappat väljarstöd.

  *och därmed sakpolitiskt! Utan makt intet åstadkommet.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Whoops. Andra stycket hängde kvar från en tidigare blogg. Gunnar Axens. Rätt åt honom! Svaga bloggare begagnar kommentargranskning, så att de kan rensa bort bra motargument. Denna bloggvärldens underklass må ignoreras.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag har ingen kommentargranskning men tar bort kommentarer med reklam eller fula påhopp.

  Kraxpelax, jag vet inte vad du rökat på med men det tycks ha gjort susen! ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg