Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hänryckning rycker närmre

Nu stundar skuttande harar, färgglada ägg och kylda snapsar! Påsken är här! Inom kort så håller jag helg i hela fyra dagar och med ett troligt vackert väder lär det bli mycket tid utomhus. Datorn lär få vila liksom bloggen.

Igår så tittade jag på Superskulden, så som en hjälp till påminnelse av sparandets vikt. I samma anda är Maxed out - inte otroligt att denna film blir ett helgnöje den med. Jag erkänner mig väldigt mätt på Lyxfällan, serien har nått vägs ände - allt som borde sagts har sagts många gånger om.

Har du ett lite bredare intresse än enbart privatekonomi så passar jag på att tipsa om min tvillingsida - Per Penning - Tid är pengar! av den enkla anledningen att jag är väldigt nöjd med vad jag skriver om där. Mycket färre inlägg men med med substans, kanske? Varför jag har två sidor? Jo, för att denna sida har ekonomifokus medan den andra mer handlar om tid som resurs.

Jag känner mig också riktigt nöjd för stunden med ekonomin. Projekt S drar in 20 lakan inom kort, skatteåterbäring på 30 lakan, elpriset fortsätter nedåt, räntan likaså. Det ser ljust ut för Penningska privatekonomin framöver, eller åtminstone ljusare ut. Allt är relativt.

Jag vill tillönska alla en trevligt påskhelg, vackert väder och ett lyckligt liv. Vi syns och hörs!

Kommentarer

 1. Tackar för tipset om Superskulden. Ska ta en titt på den när tillfälle ges! En annan mycket intressant dokumentärfilm är "The Money Masters" som jag rekommenderar högst om man är intresserad av ekonomi med inriktning på hur skevt bankerna arbetar på en internationell nivå. Filmen fokuserar mestadels på britiska och amerikanska bankfamiljer. Det finns klipp på YouTube men jag vill minnas att det inte är hela kabraket (ca 3.5tim tror jag den ligger på) men man får sig en tankeställare onekligen.

  SvaraRadera
 2. Skall också ta och kolla på dom där två, verkar väldigt intressant!

  SvaraRadera
 3. Tack för länkarna! Ska kika! Glad påsk!!

  SvaraRadera
 4. 30 lakan på skatteåtebäring? Kallas inte det dålig skatteplanering eller är det kanske tvångssparing??
  Det är i allafall trevligt med alla "pluspengar". Prosjekt S verkar ju gå bra också! Glad påsk!

  SvaraRadera
 5. Lyckades klämma in Maxed Out idag, känns som världen just blev en lite sämre plats att leva i :)

  Shit va problem dom har där borta, undrar när nästa bubbla kommer

  SvaraRadera
 6. Ok för att inte sätta FÖR stor negativ prägel både på den ekonomiska situationen finns ett ljus i mörker. Det finns en föreläsning av Stuart Wilde som heter "Mastery of Money" som jag uppskattar väldigt mycket även om vissa delar kan kännas omoderna. En del (om inte hela) videon finns på You Tube även den. Jag rekommenderar den högt!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. "Ekonomiskt Fri"
  har ingen integritet!

  SvaraRadera
 9. Hur sparar man om ingen lånar? Krediter är ett sätt att jämna ut konsumtion över hela livet. Unga personer som studerar och bildar familj lånar av medelålders personer som närmar sig pensionen. De unga amorterar och sparar sedan under yrkeslivet medan de medelålders som pensionärer tar av sitt sparande för att konsumera.

  Det är alltså inget fel i sig med höga nivåer av skuldsättning.

  Johan

  SvaraRadera
 10. Martin skriver: "Shit va problem dom har där borta"

  Enda skillnaden är att de gör dokumentärer om problemen till skillnad från oss i Europa.

  Johan

  SvaraRadera
 11. lyxfällan håller jag med om är trist!!

  Nya programmet Innovatörerna som går på TV8 bygger egentligen på samma problem men här räddar man företag istället, mycket mer intressant

  SvaraRadera
 12. Glad Påsk i efterskott till er alla. :)

  Kristian - tipset noterat. :)

  Innovatörerna? Kände jag inte till. Ska jag ta en titt på. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg