Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Har ni fest eller?

Då var långhelgen förbi och det är dax för grottekvarnen igen. Ingen ekonomisk frihet i sikte än. Men en ska inte klaga, int. Jobbet har jag kvar och trivs med det.

Jag vill passa på att förtydliga att jag kör med öppna kommentarer - däremot förpassar jag eventuella MLM-reklam, oförskämdheter med mera till papperskorgen. Nu är jag visserligen övertygad om att ni som tittar in hit har förmågan att skilja ut sådana dumheter från det av verklig vikt, men jag rensar ut dem när jag ser dem - så som ogräs i rabatten. Jag när en fortsatt förhoppning om att kunna ha öppna kommentarer även framöver - att censurera är inte min gebit.

Helgen har jag faktiskt tillbringat så att jag inte ens läst eller sett nyheter av något slag. Kan starkt rekommenderas - avsaknad av info-stress gör gott för själen. Men nu är det dax att läsa ikapp och på igen, inte minst bland flitiga ekonomie bloggare.

Det andas en viss optimism kring att botten är nådd i finanskrisen. Frågan är om det är korrekt eller bara en berusning i samband med att våren är här? Budskapet är dock tvetydigt - vissa säger Ja och andra säger Nej. Har festen börjat?

Kommentarer

  1. det är så skönt att koppla bort alla nyheter. Jag har beslutat att skippa nyheterna denna vecka också...jag mår så mycket bättre. Jag tror inte att det är bra för själen att bli pumpad med så mycket negativ information. Mycket av krisen beror också på nyheterna och dess negativism som tjatar och tjatar, maler ch maler.....

    SvaraRadera
  2. Själv tycker jag att det är ont om trevliga nyheter. Jag blir sällan glad av att läsa tidningen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg