Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hemtam

Familjen Pennings boränta tog ytterligare ett rejält kliv nedåt från och med den första april. Det gläds vi åt, så klart.

Egentligen är det oerhörda belopp den handlar om. Året som gick, 2008, avslutade vi med en rörlig tremånaders ränta på 6,64%. Denna månad ligger vi på 2,15%. Med våra bolån som ligger på den dryga miljonen har årskostnaden för boräntan minskat med 51 635 riksdaler! Per månad är detta 4 303 kronor.

Mars månad avslutades med 3,75% i boränta så sänkningen här handlar om 18 400 kronor per år från och med denna månad.

Strategin är att avsätta pengar motsvarande en boränta på 5% i bufferten. Det som därmed nu 'blir över' är 2 731 kronor, vilket ger en bättre möjlighet att nå buffertmålet på sikt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mer om Boränta:

Kommentarer

 1. Hej, ser att du köpt GHP, hoppas det blir en bra investering.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Tack Finansmamman - du kan säkert gissa varifrån jag fick tipset. :)

  SvaraRadera
 3. Som framtida husägare så har vi själva tänkt oss att låta 5-6% vara ett medelvärde att hålla oss runt oavsett om räntan ligger under den nivån. Ligger den på 2-3% så sparar man undan mellanskillnaden i fall den stiger flera procentenheter framöver. Framförhållning är 2000-talets nya svarta :)

  SvaraRadera
 4. Tror det är många många där ute som istället för att antingen spara undan eller amortera lite extra ser detta som världens chans att köpa på sig mer skräp..

  (sen när skräpet går sönder, då kommer dom till mig och vill prata med chefen!)

  SvaraRadera
 5. Ja, antingen stoppa undan eller göra några extra amorteringar. Det är en god idé! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg