Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hjärtefråga

Ännu en börsdag som började utför men som slutade på plus. Det är en synnerligen skakig resa dessa dagar att följa börskurser, så jag gör det med ett öga - från och till. Bull & Bear intresserar inte mig liksom en del andra. Jag är ingen, och kommer troligen inte heller bli, en börsklippare eller aktiehaj. En småsparare är jag dock.

Jobbiga varsel duggar tätt. Vem känner egentligen att de har ett fullständigt tryggt jobb dessa dagar? Enligt Konjunktursinstitutet så blir hushållen alltmer pessimistiska kring sin privatekonomi, och det hänger nog så mycket ihop med om risken att förlora jobbet hänger över en. Själv har jag jobbet kvar, däremot har jag kollegor som har fått kasta in handduken. Tråkigt.

Jag jobbar vidare med min oförmåga att hålla i pengar och är väl ganska framgångsrik. Men idag var jag 'tvungen' att shoppa sådant som hör en trädgård till på våren - klipparbensin, myrmedel, getingspray och gräsfrön bland annat. Det var inget kul - byggmarknaderna vet hur man prissätter säsongsvaror.

Vi fortsätter att kika på hus och på söndag så ska vi på en visning. Det syns en viss osäkerhet i hur villor ska prissättas initialt. Undrar hur många som vill byta boende som tvekar?

Väldigt intressant är bolåneräntorna. Det är väl positivt att bankerna tjänar pengar, men det behöver ju inte vara på mig. En av de mäklarföretag jag kontaktat för att göra en värdering av vårt hus inför en eventuell försäljning, Erik Olsson, har en produkt de kallar 'Bättre Bolån' i samarbete med SBAB. Att kunna få 1.28% i rörlig ränta, vilket de påstod, låter självfallet intressant. Att de dessutom skulle ge mig 30 punkter ytterligare i rabatt om de fick ombesörja försäljningen lät ännu bättre. Självfallet ska man vara lite skeptisk men på Comboloan:s forum finns det mer att läsa kring det här.

Jag är sugen på att flytta. Lite förändring. Något nytt. Ett hjärta på dörren?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Mer om Hus:

Kommentarer

Populära inlägg