Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Inlägg i skattedebatten

'Staten är den stora illusionen i vilken alla tror sig kunna leva på andras bekostnad'. Så skrev den franske liberalen Frederic Bastiat under artonhundratalet.

Skatten vi betalar in, ska vi inte förglömma, är våra egna, gemensamma pengar. Stat och kommun har kanske inte alltid det konstaterandet klart för sig alla gånger. Det finns inga statliga pengar - de är våra!

Oppositionen har flaggat för att de gärna ser skattehöjningar om de vinner valet för att 'ta oss ur finanskrisen'. Jag är mycket tveksam till om detta är medicinen i ett land där skattetrycket redan idag ger oss en ohedrande andraplats i världen. Rundgången i ett system som Sveriges är redan betydande. Staten tar med ena handen och ger tillbaka med den andra.

Enligt uppgift har en knapp miljon svenskar inte råd att gå till tandläkaren. Hur kan det vara så i ett samhälle som länge berömt sig för att vara den sociala tryggheten på jorden och där mer än halva inkomsten går i skatt för alla? Vi måste i det här landet börja förstå att höga skatter inte är boten för fattigdomsproblem utan ofta själva orsaken.

Gamla lösningar - med skattehöjningar presenteras som svar på dagens och morgondagens problem, det är tyvärr oppositionens lösningar även i just - opposition. Hoppas de stannar där, inte minst tokstollen Ohly.

Kommentarer

 1. Skattehöjningar lär inte ta oss ur krisen, snarare tvärtom.
  Om det ändå vore så väl att Ohly var en tokstolle, sådana behöver man inte vara rädd för.

  SvaraRadera
 2. Tack för ett fint inlägg! Jag hoppas verkligen att tillräckligt många svenskar inser detta tills valet 2010. Jag vill inte tvingas tillbaka till ett styre under vänstern...

  SvaraRadera
 3. Skattesänkningar löser alltid alla våra problem.

  SvaraRadera
 4. Skattesänkningar kommer nog alltid vara en logisk följd av väldisponering av resurser både statligt och privat. Samt att man räknar med att fiffel inte alls förekommer. Tänk om moral och etik hade varit mer än just ord på det stora hela :/

  SvaraRadera
 5. Kan hålla med om att skattehöjningar inte löser krisen!

  Det finns mycket jag inte gillar med opositionen, men så länge borgarna sammarbetar med religiösa fanatiker kommmer jag aldrig ens överväga att rösta på dem.

  SvaraRadera
 6. Jag vet - förmodligen har du rätt - Ohly är en ganska otäck gammal dammig kommunist. :/

  Anonym, med mer pengar i den egna plånboken så finns det hopp. :D

  Anonym - sarkasm?

  Kristian, undrar vad det består i? Vad kan vi göra åt just moral och etik? Fifflande folket, det är vi.

  Anonym - usch nej! Och det är tyvärr likadant på andra hållet. Jag kan inte rösta på sossarna så länge de ens överväger att ta med kommunisterna i sin regering. Men jag håller med dig fullständigt - religion har INTE i politiken att göra.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg