Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Liten likvid

Efter några dagar med uppåt på börsen var det rakt ned i källaren igår. Idag på morgonen inleddes också med en liten nedgång.

Jag har dragit in ungefär tiotusen kronor i veckan på mitt Projekt S vilka jag kommer att överföra som likvida medel till aktieportföljen. Exakt vad som sedan kommer att ske med dem återstår att se.

När jag lyssnar på diverse företagsledare så är en del av dessa dåliga tider köptillfällen - andra bolag eller verksamheter som kommit på onåd eller saknar kapital, som därmed kan sugas upp av starkare aktörer. Detta är i sig något positivt - om jag lyckas med att omsätta mitt kapital i just de bolagen som lyckas väl med sina investeringar.

Personligen är det investmentbolagen jag tittar på. Vilka innehav har de som kan anses vara just de här 'vinnarna på krisen'? Jag, så som glad aktieamatör, håller mig till största del inom ramen för andras kunskaper och analyser - samtidigt som jag följer oberoende analyser av bolagen via bland annat Veckans affärer.

Kommentarer

  1. Men Per,

    nu håller du ju inte ditt löfte av att först av allt se till att du har en buffert!!!!!

    Du har en inkomst på 33 000kr och ändå en hushållsbuffert som om du vore högskolestudent. Inte undra på att det strular till sig ibland..

    SvaraRadera
  2. Jodå, men jag skiljer privatekonomin från Projekt S som lever sitt eget liv - dessa pengar väljer jag till stora delar att investera i aktier med. Buffert ska med löneinkomster byggas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg