Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Lönar sig att avvakta

Ibland kan det löna sig att avvakta lite - även om det beror på lättja.

Jag hade bestämt mig för att teckna en sjukvårdsförsäkring via Skattebetalarna, skrivit ut papper men ännu inte hunnit fylla i det. Då kommer ett erbjudande i brevlådan med just denna försäkring men med två månader utan avgift. Tack för det!

Jag vill också passa på att tipsa om att Diino, ett företag som erbjuder on-line backup av dina filer, har en kampanj just nu på denna länk. För 99 kr så får du hela 100 GB lagringsutrymme och obegränsad backup i ett helt år (värde 490 kr). Du kommer även ha möjlighet att dela ut dina filer, publicera bildspel och göra automatiska backuper. Jag har själv valt att nyttja detta för att skydda mina foton, digitalfilmer och viktiga digitala papper.

Kommentarer

 1. Det var ett bra erbjudande!
  Men jösses, efter det, närmare 500:-/året - Det låter mycket tycker jag. Jag har i vart fall inget behov av 100 GB.

  Finns bra många gratistjänster på nätet just nu som du kan kolla in. Micro$ofts är en av de som sticker ut mest, upp till 25 GB.

  Absolut bäst är Dropbox,
  2 GB får du, o allt du sparar i en specifik mapp på hårddisken synkas direkt till nätet o kan enkelt hämtas där i vilken webbläsare som helst.

  https://www.getdropbox.com/referrals/NTEzNTg5Njk
  (om ni använder denna länken får jag lite cred i form av lite mer utrymme)

  Fast annars kan du ju vänta på Google, som väntas lanseras en backuptjänst :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det finns en uppsjö av olika tjänster som är snarlika. Prislappen tycker jag är rätt OK. Jag backar ungefär 20 GB i skrivande stund.

  SvaraRadera
 3. En DVD-skiva kostar väl ca en femma?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg