Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Måste, Spara och Vill

Under 2008 använde jag Måste, Spara och Vill så som fördelningsbegrepp avseende vart pengarna varje månad tog vägen. Jag orkade inte riktigt fullfölja på grund av familjära orsaker men att våra siffror inte var riktigt i sin ordning kunde konstateras mer än vid ett månadsslut.

Vårt Måste låg ofta över 50 procent - ibland ännu mera.

Via en kommentar här på bloggen så blev jag påmind kring dessa mätetals förträfflighet. Att tillse att fördela enligt 50-20-30 (Must have, Savings, Wants) är framgångsmelodin. Att ligga för högt med Måste är inge bra.

Inte omöjligt så kommer jag att försöka bringa in dessa tal igen i mina månadskalkyler. Fast för stunden har jag grottat mig ned i fjolårets siffror för analys. More to come.

Kommentarer

Populära inlägg