Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Nu går det garanterat upp eller ned

Oj då! Vilken fart det var på börsen idag. 3,81% gick Stockholmsbörsen upp med medan min egen lilla portfölj tog ett skutt på hela 10,72%. Klart det känns trevligt, för stunden. Alla aktier gick plus, undantaget Skistar som inte verkar vara säsong längre.

Det är litet skojigt också att läsa om både optimister och pessimister - om att börsen är på väg upp eller på väg ned. Lite som en väderleksrapport på TV4. Jag vågar inte lita på någon av dem.

Jag kände mig optimistisk idag och köpte en lott. Jag vann inget.

Kommentarer

 1. Att inte Skistar rör sig så mycket är inget att hänga läpp över.
  Skistar har sin uppgång mellan september och början på december.
  Enligt statistik de senaste 10-11 åren. Det gäller inte för denna säsong, men i höstas var det inte många aktier som gick bra.
  Håll ut det kanske blir en höjd utdelning i december.

  SvaraRadera
 2. Patrik, det ser jag fram emot. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg