Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rännil

Kanske lite skrattretande för en del men för mig är det enbart lite skoj. Fick utdelning på mina 38 stycken Lundbergs och 220 stycken Investor. Efter skatt blev det hela 776 bagis!

För denna utdelning kan jag med dagens kurs köpa mig hela sju stycken nya Investor eller tre stycken Lundbergs.

Nåväl, någonstans ska allt ta sin början. Dessa veckopengsutdelningar kan kanske bli något större vad det lider?

Kommentarer

 1. Gratulerar till utdelningen! Många bäckar små som man säger...=)

  SvaraRadera
 2. Det var väl hyfsat? Jag fick bara ynka 96 kr!

  SvaraRadera
 3. Ja, små bäckar är det. :)

  SvaraRadera
 4. Utdelningarna är det främsta argumentet för mig att äga enskilda aktier, utöver aktiefonder. Det är en svårslagen känsla att få pengar utan att behöva göra något för dem.
  Du ska se att dina utdelningar med åren går från rännil till bäck, till å, till flod...

  SvaraRadera
 5. Räknar med va 14 000 totalt i år går tillbaka i NCC

  SvaraRadera
 6. Det är sju Investoraktier eller tre Lundbergsaktier som du inte behövt lyfta ett finger för att få. En mycket trevlig känsla :)
  Jag fick utdelningen från SCA förra veckan och snart kommer pengar från Fortum, H&M, NCC, Sandvik osv.
  Våren är helt klart favoritårstiden av flera orsaker!

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer. Kanske man instället ska vara lite stolt över sin rännil? :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg