Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Sköna Maj väl bekomme

Ja, nu är det snart månadsslut och dags för att föra bok igen. På pappret ser det ut att bli en bra månad, men inte alltför sällan haverar kalkylen ändå.

Det blev några små aktieinköp i veckan. Små poster med Säki, Öresund, Kungsleden, Investor och SKF. Portföljen ligger nu 7,83 % under anskaffningsvärdet. Nu är det lördag och paus från mer av den varan.

Imorgon söndag så får det bli avstämningsdag. Återkommer med resultatet.

Kommentarer

Populära inlägg