Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Helgstök

En lång helg har det varit men en stökig mer än lovat. Lillgrabben roade sig med att klättra i en klätterställning och tappade greppet. Resultatet blev en bruten handled, mycket tårar och en väldigt orolig pappa. Fredagen ägnades åt sjukhusbesök och nu är den lilla armen i ett paket. Det blir några besvärligare veckor framöver. Att ta det lite lugnt är inget för en liten grabb.

Säga vad man vill om föräldraskapet - det är något helt unikt. Sina barn är ens största skatter och hade någon sagt åt mig att olyckan kunde varit helt ogjord om jag hade offrat varenda sparad krona vi har, så hade jag utan tvekan lämnat över dem i en ICA-kasse. Pengar är noll och intet, egentligen.

Innan den här jobbiga historien påbörjades ägnade jag mig åt lite 'day-trading'. Ja, egentligen så inte i sin rena form utan jag sålde små poster vid uppgångar och köpte tillbaka dem vid nedgångarna med hjälp av stopp-loss. Resultatet blev kanske att jag kompenserade lite för nedgångarna i veckan som gick. Hur veckan som kommer blir ska bli intressant att följa. För stunden tänker jag inte agera alls.

Jag har blivit lite slapp de senaste veckorna med att ta med lunch till jobbet och dessutom småshoppat lite i onödan. Och det är slarvigt och obetänksamt. Bra läsning är då att försöka upptäcka knepen som handeln använder för att få oss att shoppa mera.

Egentligen så är det ju bara jag som inte ska shoppa - helst ser jag att ni andra gör det så mycket ni har råd med. Men är du än mer paranoid än mig så läs den här boken och upptäck att du blir lurad varje dag.

Kommentarer

 1. Trist med din son! Hoppas det går fort över!

  Kul boktips!

  SvaraRadera
 2. krya på kramar till din son. Stackars kraken...sommartid och allt! =(

  SvaraRadera
 3. Tack! Som tur är så är sommaren lång och barn läker fort. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg