Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Lite mer i lä

Jag har efter moget övervägande - mycket läsning både här och där - lagt mig likvid till ungefär 50 procent i aktieportföljen. Det finns mycket som talar för att börsen står och väger nu och jag har lärt mig ett nytt uttryck på sistone - Bear Rally.

Nåväl, slutligen har nu mina fötter blivit så frusna att jag tog det säkra före det osäkra och står nu med två bägare som är ungefär lika stora - cash och aktier.

Jag har lagt några StoppLoss-köp på de aktier jag sålt av på en rejält lägre nivå för månaden ut - får se hur det artar sig.

Mycket pengar har flödat in på börsen den senaste tiden, inte minst av den anledningen att räntorna är obefintliga. Någonstans ska det ju sparas pengar..

Kanske har jag inte förstått något men magkänslan att minska riskerna finns där.

Kommentarer

 1. hur ser din portfölj ut idag då?

  SvaraRadera
 2. Den som visste vart börsen tar vägen ändå, men det är ju aldrig fel att var likvid. Det blir säkert nya köptillfällen. Hoppas du inte sålt GHP, kursen börjar nu äntligen röra sig uppåt.

  SvaraRadera
 3. hej.kikar in.
  och måste säga att jag fattar nada av ditt inlägg.
  ta gärna en kik inne hos mig,där finner du trevlig läsning VARJE dag.

  SvaraRadera
 4. Anonym, jag får återkomma till det. :)

  Finansmamman, GHP finns kvar. :)

  Hemtrevligt, det ska jag göra. :)

  SvaraRadera
 5. Intressant, Per. Själv har jag nyligen sålt alla mina fonder i kapitalförsäkringen, och ännu inte gjort några nya köp, förutom i aktier.

  SvaraRadera
 6. Jag vet, själv kollade jag in kaffesumpen innan jag bestämde mig. Hur gjorde du? Kollade i en renmage? :)

  SvaraRadera
 7. Nästan rätt! Magkänslan...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg