Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Månadssummering April 2009

Idag var det glada dagar på börsen och min finfina portfölj drog iväg med 4,56%! Men denna förändring fick inte vara med här, på månadssummeringen.

Några små utdelningar kom dock under månaden vilket stärkte kassan lite. Har köpt på mig lite godsaker, dock. Några Säki, Öresund, Kungleden, Investor och SKF blev det.

Tio procent till oss själva slutade på 14,55%. Trevligt! Genomsnittet i år ligger därmed på 16,87% så här långt. Bufferten byggdes på med 4850 riksdaler vilket föranleder att målet är uppfyllt till 12 procent - en förbättring med 7 procent. Jag beklagar att jag inte har en suck i den här 'buffertsparandetävlingen' som jag själv initierade. Det tar nog till årsskiftet innan jag är i mål. Semesterkontot fick tvåtusen riksdaler.

Utfall (inom parantes årsskiftet)

Omsättningstillgångar: 12 049 kronor (-4 287 kronor)
Värdepapper: 192 606 kronor (+52 240 kronor)
Bundna tillgångar: 1 753 360 kronor (+540 kronor)

Skulder: 1 592 496 kronor (-17 534 kronor)

Till stor del tack vare börsuppgången under månaden så förbättrades balansen med hela 28 969 kronor och hela 66 027 kronor sedan årsskiftet. Och sköna Maj har börjat bra. Nu får vi se hur det blir framöver.

Kommentarer

  1. du har sparat bra tycker jag.Du har ju kunnat spara till semesterkassan mm. Vi la allt bara till bufferten. Och levde supersnålt, och lite kallt var det vissa nätter=)
    Vilken bra uppgång=)

    SvaraRadera
  2. Tack, Minna! En gör så gott en kan! :) Och uppgången känns bra. :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg