Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering Maj 2009

Idag har det varit en härlig dag. Vackert väder, avkopplande och dessutom ett ljuvligt restaurangbesök med fantastisk mat!

Så nu när kvällen väl var här var det dags för en ny månadssummering.

Utfallet på tio procent till oss själva blev 11,75 procent - helt klart godkänt. Bufferten byggdes på och är nu 10 921 kronor - ungefär 17 procent av målet och därmed upp med 5 procent.

Utfall (inom parantes årsskiftet)

Omsättningstillgångar: 24 345 kronor (+8 009 kronor)
Värdepapper: 206 089 kronor (+65 723 kronor)
Bundna tillgångar: 1 752 600 kronor (-760 kronor)

Skulder: 1 581 701 kronor (-28 329 kronor)

Detta innebär att balansen förbättrades med 35 814 kronor denna månad och totalt 101 841 kronor sedan årsskiftet. Det känns väldigt bra - vågar jag hoppas på att nå en kvarts miljon i förbättrad 'bytesbalans' i år?

Kommentarer

 1. Men hallå! Du skrev ju att du hade sålt av halva din aktieportfölj?

  Och sedan, amorteringar på 28 000kr det låter osannolikt med tanke med att du skrivit att du har en månadslön på 33000?

  Jag får inte ihop detta?

  SvaraRadera
 2. Förändring sedan årsskiftet. :)

  SvaraRadera
 3. då hänger jag med.... :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg