Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Säsong för vinterekipering

Det sägs att det oftast är en god affär att köpa det som det inte är säsong för. Och nu är det inte direkt säsong för slalomskidor, skridskor eller pulkor.

Och när det gäller kläder så är det inte heller säsong för vinterkängor, termobyxor eller vinterjackor.

Vad får din vintergarderob kosta egentligen? Det blir gärna en rejäl summa om det behövs både skor, jacka och kanske byxor. Men som sagt - det är en god idé att handla när säsongen är över.

Själv köpte jag idag femtio Skistar - de är inte säsong och stiger heller inte i börsyran just nu. Däremot värmer de säkert nästa vinter.

Kommentarer

 1. Men Per, skulle du inte ha din buffert innan du köpte mer aktier? Har du ändrat dig?

  // Mia

  SvaraRadera
 2. Nej Mia, definitivt inte. Men de '10 % till oss själva' tas alltid ut först från våra inkomster för långsiktig investering. Skistar kommer från denna del. :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det var ett bra val på sikt. Som jag skrivit tidigare så är aktien på uppgång under perioden september till början av december. Det har nog varit en bra säsong för Skistar och aktien bör gynnas av både låg ränta och dålig kurs på kronan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg