Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Skaffa dig tur

Vem ska du lita på? Eller rättare sagt - vem ska JAG lita på?

Oavsett vad eller var jag läser så är det motstridiga uppgifter kring huruvida vi kommer att se en återhämtning av världsekonomin eller inte. Det finns båda kvittergökar och stormkråkor därute som ömsom sjunger vackert eller kraxar hest. Och signalerna är motstridiga och alla anser sig ha rätt. Lite för många är tvärsäkra på sitt och vissa av dem kommer att ropa 'vad var det jag sa?' framöver. Så vad gör en småsparare, som jag?

'Sitt still i båten' sägs det ibland. Rid ut stormen. Avvakta. Småsparare missar alltid alla uppgångar och sitter med Svartpetter när det bär utför.

Och nu börjar återigen finansbolag och banker att packa om paket med 'Strukturerade produkter', trycka färgglada broschyrer med lyckliga människor som antyder att det är enkelt och lätt att bli trygg på det ekonomiska planet. Det är dags att försöka lura ut nya lönsamma sätt att pungslå kunden - det brukar ju gå bra.

Det gäller att förstå vad du köper - inte helt enkelt när det blandas en kompott av värdepapper och tillgångsslag. Min mycket begränsade kunskap, som hämtats från i huvudsak ett antal böcker, gör gällande att jag inte vill betala någon annan mer än nödvändigt för att få avkastning på mitt kapital. Aktier ger mig detta.

Jag vill också på ett enkelt sätt sprida mina risker men ändå kunna genomlysa mitt innehav Även denna möjlighet ger mig aktiesparandet.

Jag är troligen inte född med tur - aldrig att jag vunnit på en lott mer än marginella summor. Så jag ska nog inte spela med mina pengar. Jag läser gärna och ofta Aktiespararnas gyllene regler, de ger i det stora hela en hel del 'tur' baserat på kunskap.

Ingemar Stenmark sa vid ett tillfälle i en intervju, där det talades om att han hade haft tur i sitt åk att '”Ja, är det inte konstigt att ju mer jag tränar desto mer tur har jag...”. Det gäller säkert för oss småsparare med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Intressant?

Mer om Tur:

Kommentarer

 1. Lita på DIG själv och lyssna inte för mycket på media! Skulle du råka göra fel är det bara att göra som det står i en eller flera av böckerna du läst... Erkänn att du gjort fel och lär dig varför så kanske du gör rätt nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Så är det! De fel man gör bör man vända till något värdefullt. :)

  SvaraRadera
 3. Japp, det är av misstagen man lär sig. Jag har tidigare flåsat vidare efter en dålig affär utan att ta till vara på erfarenheterna, mycket dumt gjort.

  SvaraRadera
 4. Kan inte mer än hålla med både Auri sacra fames och Clemens Winkler. Mycket klocka ord där.

  Sen angående alla som säger att nu vänder det, fasen dem säger ju så minst 3ggr i månaden så någon gång kommer ju dem få rätt.

  Skulle jag skriva i min blogg att det kommer vända 3ggr i månaden, skulle jag också få rätt tillslut.

  Tycker dem prata ut lite för mycket i media :)

  SvaraRadera
 5. Förutspår du det tre gånger och inte får rätt förrän sista gången så har du två fel och ett rätt (Tankar från Tradingguiden)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg