Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Sorglig ekonomi

En liten pojke dog häromdagen av tarmvred hörde jag på Ekot idag. Trots att pojken mådde väldigt dåligt och att mamman ringde sjukvårdsupplysningen två gånger fick hon rådet att stanna kvar hemma. Sjuksköterskan säger efteråt att hon upplevde stress att klara av samtalen på kort tid.

Företaget Medhelp, som var inblandade i ovan tragedi, belönar sina sjuksköterskor med en tusenlapp i månaden om de klarar av sina samtal snabbt. Råd på i snitt högst 3.48 minuter ger bonus. På den tiden ska sköterskan också hinna med att skriva journal. I övriga landet är det landstingen själva som driver rådgivningen, och där är den genomsnittliga samtalstiden omkring sju minuter.

En tusenlapp var det. Ett barn dog för pengars skull?

Jag hörde också att våra EU-parlamentariker nu får ungefär 45 tusen kronor i månaden, som de inte behöver redovisa alls, för att ersätta 'kontorsutgifter'. Många gem blir det eller så lite goa pengar i plånboken. Ingen tusenlapp där inte - men ansvaret är ju större?

Jag mår då illa av när barn far illa och det finns pengar inblandat. Den här lille killen får inte växa upp, leka och förundras över allt spännande i världen.

Då är det ju tur att någon hittar Jesus i en rotfrukt.

Kommentarer

  1. Läste också det. Förfärligt!

    (Men pengar är alltid med).

    SvaraRadera
  2. En tragedi, bland så många andra. Finns egentligen inte ord för det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg