Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Otack är världens lån

I valet och kvalet att hitta en ny bostad så har familjen Penning härjat runt på olika visningar, rynkat på näsan och nickat gillande om vartannat. För stort, för litet, lagom. Men fel läge eller tveksam planlösning. Inte lätt.

Ikväll dök det dock upp ett objekt som jag fann intressant - nu återstår det att se om frugan tycker detsamma.

Bolån, ja. De flesta väljer idag att ligga med rörliga lån. Och det är väl klokt med tanke på ränteläget. Frågan är bara om man väljer att amortera mera eller att spara undan lite av överskottet? Nä, precis - det gör man inte.

Belåningsgraden är mycket hög i vart fjärde fall - uppemot 90 procent av priset. I en undersökning av Bostadsforum är den typiske köparen en barnfamilj där de vuxna är över 30 år. Medianpriset i undersökningen var 3,6 miljoner kronor. 60 procent amorterar inte alls. Av dem som amorterade var genomsnittssumman blyggsamma 918 kronor per månad. I mina öron låter det ganska ruskigt.

Ska man köpa bostad så vill jag rekommendera Booli. Denna sida har mycket spännande information som saknas på Hemnet kring inte minst slutpriser - du kan jämföra aktuella objekt med de som redan sålts. Mycket kraftfullt för dig - lite mindre intressant för mäklarna.

Kommentarer

 1. Tack för länken till http://www.booli.se/
  och en massa intresant läsning.

  SvaraRadera
 2. Tack själv, 13:11. Kul att kunna tipsa! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en bra sida. Lycka till med letandet!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg