Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vad hände sedan?

Jag var ganska sliten efter en lång arbetsdag och valde att softa i soffan framför en repris av Lyxfällan. Det visade sig vara ett avsnitt jag inte sett tidigare.

Programmet handlade om det unga paret Sandra och Peder som hade bekymmer med sin privatekonomi - ja, det tema som går igen i det här programmet. Paret var visserligen slarviga med finanserna men samtidigt väldigt sympatiska, och jag önskade verkligen att det skulle gå bra för dem. Och programmet slutade med att paret kommit en god bit på väg.

De blev intervjuade i Expressen bland annat - men vad hände sedan? Lyxfällan var och hälsade på efter en tid.

Jag önskar dem alla lycka - men det tycks som om de nu försöker sälja sitt hus. Dessvärre verkar det inte helt lätt.

Unga människor som tidigt kommer i ekonomiska bryderier - det är synd om dem. Mer privatekonomiska kurser kanske behövs? Alla hade tjänat på det.

Kommentarer

 1. Jag vet inte om det är fler kurser som är svaret... För att lära sig något som måste ofta viljan till att lära finnas.

  Om någon vill och är ung som i detta fallet (ofta internetkunnig) så är det egentligen bara att googla ordet privatekonomi och börja läsa på.

  Om de inte har en dator så kan de titta på ett avsnitt om lyxfällan då det oftast inte skiljer särskilt mycket lösningarna.

  Jag tror att det handlar mer om att folk behöver hjälp att börja med att ta tag i sin ekonomi då de blundar för problemet som de vet att de har.

  En rejäl känga i delen de sitter på så att de vaknar upp innan det gått för långt.

  SvaraRadera
 2. Upplevelsebaserad inlärning är det som fungerar bäst. Det är det de håller på med i deras fall.

  SvaraRadera
 3. Samtidigt kan jag konstatera att det idag är lättare att komma i ekonomisk onåd än när jag var ung - samtidigt som ungdomlig tanklöshet är densamma.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg