Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kära läsekretsen


Jag är en aning fåfäng och har lite koll på sidans statistik. Jag har ju skrivit på denna blogg sedan slutet av 2007. Det har varit skoj mest hela tiden och de gånger jag tyckt det blivit belastande så har jag tagit en paus. Och försöker intala mig själv att syftet är att skriva för min egen skull. Men då kunde jag ju skriva på min egen dator och inte publicera det, eller hur? Jag attraheras av något annat, tydligen.

Men det finns en och annan besökare som kommer hit. Och idag den 14 september så har jag haft fler besök under året än hela förra året. Det är väldigt roligt för mig. Det finns kanske något att läsa här till nytta eller nöje för en ganska bred publik?

Det är inget att dölja att jag är förtjust att ni läser min sida. Att någon faktiskt gör det är en ynnest att vara tacksam för. Och det är jag.

Samtidigt så måste skrivandet komma ur inspirationen. Annars så blir den tom och innehållslös. Men så länge den finns där så lär också Per Penning presentera felaktigheter, omöjligheter, förnumstigheter och dumheter - förhoppningsvis varvat med en del nyttigheter, förtydliganden, påståenden och klokheter. Det är när du läser mina texter som du avgör av vilket slag de är.

Med hopp och tro om att du åtminstone tycker det är underhållande att läsa Per Penning. Må väl, vänner i etern.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Vi är tacksamma för ditt skrivande. Tycker det är motiverande att läsa om andras tankar angående sin privatekonomi. Ibland blir man inspirerad och ibland ger det en möjlighet till eftertänksamhet och visdom utav andras misstag.

  Är glad att jantelagen försvunnit mer och mer så att man kan prata mer öppet om både bra och dåliga affärer. Vi kan alla lära av varandra.

  SvaraRadera
 2. Tack Micke! :)

  Du sätter fingret på det som är så väsentligt: att våga, vilja och kunna prata om privatekonomin. Det har varit fult att göra det. Men hur många äktenskap kraschar och hur många barn far inte illa på grund av pengarnas tabu?

  SvaraRadera
 3. Hej Per Penning,
  Det är alltid lika underhållande att läsa din blogg. Fortsätt så!!

  SvaraRadera
 4. Tack, Finansmamman - en ynnest att du läser. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg