Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Per i rutan

Troligen känner du inte till det. Men Per himself har faktiskt varit i dumburken. Spännande, eller vad säger du?

Jag har under några år prenumererat på lotter hos Miljonlotteriet. Kan väl inte påstå att jag haft några stora framgångar med dessa. Däremot så startades det upp olika varianter av bingo på hemsidan och jag kunde inte låta bli att prova. Och vad hände, tro? Jag återkommer till det..

Vi kopplar av på olika sätt och när jag sitter och skriver inlägg eller kollar aktiekurser så finner jag det trevligt att spela bingo under tiden i ett fönster för sig. Jag har faktiskt simultankapacitet, även om den är rudimentär. Utropen av nummer kan jag höra även om jag kikar på annat under tiden. Och det finns en mängd olika varianter av detta spel på nätet och inte helt få ger möjligheten att tjäna en slant eller vinna priser. Jag vinner vanligtvis aldrig. Men när det gäller bingo på nätet så tycks min lycka vara annorlunda. Visst, det är ett simpelt spel men mer spännande än vad det kan verka . Jag finner det vilsamt och det roar mig.

Så, hur gick det då för mig? Jo, mitt bingospelande ledde till att jag fick vara med och spela i Lyckohjulet på TV3. Och jag fick både träffa Hannah Graaf och Hans Wiklund - få förunnat. Så jag har synts i rutan, jag.

Hur gick det då? Jo, jag vann en TV.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. bara som information vill jag säga att det finns många andra spel om pengar som betalar ut en långt större andel av insatserna (95%+) (miljonlotteriets bingo 50% enl hemsidan), bingo/keno generellt betalar ut "dåligt" men även inom det segmentet borde du hitta bättre aktörer. Men sen finns det ju andra saker som spelar in vid valet, bekvämliget tex =) Denna kommentar lägger jag bara för att bloggen handlar om ekonomi och rent statistiskt har du bättre alternativ ;)

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym. Tack för informationen.:)

    Miljonlotteriet har jag spelat på först och främst för att överskottet går till IOGT-NTO.
    Men som du säger - det finns bättre alternativ för vinstchans.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg