Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Skistar är vinterns stjärna

Jag ljuger då inte när jag säger att jag är förnöjsam med mina aktuella aktie- och fondinnehav. HM har tagit fart liksom DORO. Även Raysearch har haft en gynnsam utveckling. På fondsidan är det BlackRock Global Funds - World Mining som är guldstjärnan.

En annan av mina aktier som tagit fart nu är Skistar. Turism är ju ett område som ökar allt mer. Visserligen är just turism väldigt konjunkturberoende men kalla siffror ger att för två år sedan så utgjorde turismen 2,65 % av BNP, förra året var det 2,8 %. Under samma period så ökade antalet sysselsatta i näringen med 9,4 %.

Själv är jag ju glad i vinter och skidåkning och en aktie som jag äger och tror på är Skistar. Vissa ser den som en säsongsaktie men hos mig är det en långsiktig investering. Jag ser tydligt att antalet utom-europeiska gäster i backarna ökar för varje säsong. Direktavkastningen är god och aktieägarrabatten är guld värd för oss som nyttjar vintern för skidåkning - inte minst för barnfamiljer - även om nu bolaget justerar flexibiliteten i en sämre riktning.

Jag hoppas så klart att ni läsare har lyckats väl med att placera era investeringar. Mina funderingar går ibland i den riktningen att jag gärna delar med mig av vilka aktier eller fonder som jag investerar i och när. Jag är dock ingen analytiker eller ens kunnig i investerandets konst så jag nöjer mig med att enbart tala lite kort om mina innehav. Du finner aktuella innehav i den vänstra sidan om intresse finnes.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg