Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Spanar in verkligheten

Idag tog jag tillfället i akt och införskaffade Hennes och Mauritz till min portfölj. Sura miner i pressen kring rapporten, höga förväntningar och kanske spekulation fick aktien att doppa ned sig idag.

Liksom andra glada bloggare fann jag det positivt så jag valde att gå in efter 6 procentenheters fall.

En vinst som stiger med över 20 procent under kvartal tre och med en bruttomarginal på drygt 60 procent så ser jag det som en utmärkt affär att köpa på en besviken marknad. Förväntningarna ter sig enorma på aktien.

På köpcentret i närheten där jag jobbar brukar jag slå en lov i de affärer som finns där - Kappahl, HM, Clas Ohlson med flera. Det är ungefär som en empirisk studie. Hur mycket kunder ser jag? Köper de? Hur snyggt och prydligt är det i butikerna? Är det attraktivt och blickfångande? Ja, ungefär så. Gillar jag det jag ser så ter sig också det intressantare att investera just där. Kanske inget begåvat sätt att finna bra affärer men i grunden handlar det ju trots allt om att kunder ska hitta in i butikerna och konsumera.

Jag gillar verkligen Clas Ohlson och deras butiker sedan de skapade en enhetlig butiksprofil, städade ur skräpet och fick till en prydlig ordning i butiken. Trevlig personal och lätt att hitta. Jag äger dock inga aktier i bolaget men kan mycket väl tänka mig det framöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Bra tillfälle att komma in och ta del av en schyst utdelning, jag hänger på!

    Tack för en bra blogg, jag har lagt till din länk på min blogg, gör gärna detsamma om du gillar den.
    http://jobbochfirma.wordpress.com/

    SvaraRadera
  2. Hej du - din blogg finns nu med i min läselista. Tack! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg