Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Uppsyn

Ännu en måndag lagd till historien. Visst går tiden ruskigt fort? Jag har lite svårt att hinna med vardagen. Det känns inte så sällan som om det mesta är en räcka av tillkortakommanden. Helgen som gick bjöd dessutom på kräksjuka, inte så upphetsande.

Trots att mina aktieplaceringar varit lyckosamma den här månaden, inte minst DORO och Avanza, så har det varit en dyr månad. Vi har inhandlat pellets att elda med för vintern. Dottern fick en ny cykel. Det har firats födelsedagskalas med mera. Totalt sett så blir det här en månad på minus.

Mer glädjande är att operation av mina ögon nu är utredd och fastställd. I november kommer jag att se som en örn. En så kallad FS-LASIK blir behandlingsmetoden. En ganska kostsam historia men ibland behövs livskvalitetshöjande åtgärder.

Mot nya djärva mål. Exempelvis tisdagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg