Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ditt land

Idag är det en ljuvlig höstdag. Jag skulle egentligen ha dragit på mig mina löparskor och tagit mig ut på skogsstigar och bland de vackra, gula träden i vår bokskog men en höstsnuva har jag dragit på mig, dessvärre. Det är en aning snöpligt, man vet aldrig hur många de där dagarna är, de med hög luft och gåsstrecken trumpetande på väg mot söder.

Är du rikare än ditt land, frågar sig Markus i sitt ekorrhjul och länkar till denna spännande beräkningssida. I den första rutan så petar du in din förmögenhet. Hur du beräknar den är upp till dig men den ska generera en avkastning, så som sanna investeringar gör - inte bilar, kåkar och kapitalvaror, alltså.

Denna lördag så är Per Penning, om jag delar familjen Pennings kosing i två delar, i nivå med Djibouti. 29 kronor om dagen tjänar man där. Precis som Markus räknar jag med 7 procents avkastning. Till nästa land - Nigeria - saknar jag 2021 riksdaler.

Den här beräkningssidan ger, om inget annat, ett perspektiv på hur sanslöst gott du har det i ditt land.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg