Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Gräva ned sig

Vackert väder denna helg. Sol och vindstilla. Jag har hjälpt min pappa att dränera huset. Slitsamt men bra för figur och kropp. Men nu på kvällningen så är jag trött och sliten i axlarna.

Hann knappt träffa familjen alls. Tiden är knapp och det blir tydligt en lördag och söndag som dessa. Det positiva var att jag hann med att prata med mina föräldrar lite mer än vanligt.

Nu är helgen över och det ska snart jobbas igen. Jag är inte överdrivet entusiastisk över detta faktum. Jag är tvingad till tjänstgöring i hamsterhjulet återigen.

Suttit en stund med en kopp java och läst helgens bloggar. Med nya favoritskivan - Hurts Happiness - snurrande, åtminstone virtuellt, på datorn så har jag kommit ner i en vilsam söndagsrytm.

Jag kommer att inleda kommande vecka kring funderingar om de perfekta förutsättningarna.

Må väl!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Hejsan, vill bara tacka för att du fick mig att upptäcka Hurts, kanonbra!! :-)
    Just nu lyssnar jag på nya låten "All I Want For Christmas Is New Year's Day" på Hurts hemsida.
    Ha det gott!!
    Peter

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg