Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kloka köp

Gammal man gör så gott han kan. Ja, jag dansar ju inte, det är inte min tekopp direkt. Men jag vill se bra ut och som du kanske läst så är jag snart en korrigerad typ. Samtidigt så vet jag att helt utan brillor kommer jag inte att vara. Läsglasögon, det har jag nu skaffat mig.

Kära optiken på stora varuhuset ville kränga på mig ett par hutlöst kostsamma bågar med tillhörande glas. Men eftersom jag inte ville betala den prislappen så blev den en dammsugning av nätet efter annan lösning.

Det största dilemmat var att jag inte hittade några snygga bågar. Jag fixar inte att se ut som någon tagen ur en åttiotalsfilm. Det slapp jag med Optikbutikens utbud. För det duger inte att vara billig om varan är skräp.

Det svåra med att köpa glasögon på nätet är att få tag i en båge som passar bra i ansiktet. Den måste ha den bredd som gör att pupillen hamnar rätt i bågen. Den informationen fann jag direkt på de bågar jag ville ha. Därför behövde jag inte låna hem tre par bågar så som butiken erbjuder utan jag nöjde mig med detta par för påseende.

Jag hade som sagt betalt en synundersökning nyligen så den biten var klar. Har du nära till Falkenberg så har Optikbutiken en fysisk butik där du direkt kan gör affär. Å andra sidan så kostar frakten inget alls.

Det som jag fastnade för var att Optikbutiken gör sin egen slipning av glasen. Mina tidigare glasögon jag köpt hos en annan nätbutik höll inte tillräcklig kvalitet.

Jag är så här långt mycket nöjd med mina glasögon - de känns som om de var köpta i fina butiken och bågen är modern och ser betydligt dyrare  ut än vad priset skvallrar om. Jag ser ganska klok ut också med dem långt fram på nästippen.

Det är nödvändigt att handla klokt om jag ska nå mina mål.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Hej Per, har du gjort din laseroperation nu? Och isåfall - var och är du nöjd? Berätta om den, för det är verkligen value for money.

    Tack för givande läsning.

    SvaraRadera
  2. Tack själv! :)
    Nej, det blir i mitten av november. Spännande och lite skrämmande.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg