Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Roligt oroligt

Nu har familjen Penning återigen hittat en beboelig kåk i den by där vi söker oss. Jag tror att vi närmar oss en åttio procent när det avser tumme upp. Vi har insett att allt går inte att få och att man mister en del annat vid en flytt.

Den här veckan är det visning, det ser vi fram emot med en viss spänning och även oro. Kanske det blir allvar denna gång och vad kan det innebära, tro? Om nu bomarknaden är en bubbla - ska man då inte våga flytta på sig?

Den orolige mannen är den titel jag läser på kvällen i mina sköna säng, en passande titel. Jag har alltid gillat böckerna om Wallander. Filmerna håller dessvärre inte samma klass.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg