Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Utför är alltid rätt

Soligt och fint idag. Det ger mig en känsla för snö. Och idag så kom också Skistar med sin delårsrapport. Det visade sig att många ansåg att den inte var så bra som den borde varit.

Själv är jag inte fullt så negativ till det något lägre bokningsläget som presenterades jämfört med förra året. Bokningsläget är 6 procent sämre än i fjol - men samtidigt 2 % bättre än ytterligare ett år tillbaks. Utdelningen höjs troligen med femtio öre och vinsten förbättrades.

Jag tror att Norden kommer att attrahera turister allt mer över tiden. Vintersemester är för många betydligt viktigare än en utlandssemester på sommaren. Och utlandsturister som vill njuta av glest befolkad bygd och natur fortsätter säkerligen att bli fler. Det osäkra kortet är alltid hur väderleken blir - temperatur och snö är viktiga faktorer. På lång sikt är svenska och norsk vinter en god investering - speciellt som du nyttjar rabatten så som aktieägare.

Jag passade på att öka i Skistar idag som är ett av mina eviga innehav. Du kan läsa rapporten här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Jag hade också ökat om jag hade haft pengar på kontot...

    SvaraRadera
  2. Bygden kanske är glest befolkad, men inte backarna. Ju mer de bygger där, desto trängre blir det i backen. Norden attraherar småbarnsfamiljer från Skandinavien, alla andra + skåningar åker söderöver till Alperna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg