Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En vit jul

Jag har varit en turgubbe på senare tid och lyckats att vinna hos Miljonlotteriet än en gång. Varuvinster för tolvtusen femhundra blev det denna gång. Förra gången blev det ju som bekant en TV med mera.

Miljonlotteriet är en av de få lotterier som jag känner för att sponsra då överskottet går till IOGT-NTO och deras arbete mot våld, droger och alkohol bland ungdomar. Just nu pågår deras kampanj för en vit jul åt alla barn - och då talar vi inte om snö.

Att jag nu lyckats med att vinna flerfaldigt är så klart roligt. Och eftersom jag de facto gjort det måste betyda att chansen finns för fler - mycket beroende på att jag är en person som 'aldrig' vinner på spel. Att spela modest håller drömmar vid liv och ger spänning så länge attityden är vinnande.

Den här gången så tog jag ut bland annat nya täcken och kuddar till hela familjen ifrån Värnamo Sängkläder samt lakanset ifrån Borås Wäferi. Fantastisk kvalitet på dessa produkter. Tråkigt är så klart att det senare företaget kastade in handduken härförleden. Vi får hoppas på en rekonstruktion.

Så nu är det nybäddat hos hela familjen. Vi kan lugnt invänta en vargavinter liggande i våra sängar medan vi med gott samvete kan fortsätta att köpa Miljonlotter.

En vit jul tillönskas era barn - och alla andras!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg