Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

God jul i oktober

I dagarna så har jag både blivit användare av Android och mobilkund hos Telia. Jag tänkte att en smart mobil aldrig kan vara fel att komplettera mina tillkortakommanden med. Och jag blir galen av den dåliga täckningen hos Telenor där jag bor. Det tycks än så länge bara vara Telia som har någon krydda i sitt nät på landsbygden.

Min telefon är av märket HTC - en uppstickare som började med plasttillverkning och sedermera som  legotillverkare tog chansen att nyttja Google:s 'fria' operativsystem för mobiltelefoni. Numera är HTC välkänt och en av de stora aktörerna på mobiltelefoni.

Apparaten känns smart. Kanske för smart för mig. Den tycks veta en hel del som jag inte har en aning om. Nu kan jag kolla börskursen närhelst och flytta pengar mellan konton på toaletten. Min gamla Sony-Ericsson, som startar om när det kommer ett SMS, är pensionerad.

Nu närmar det sig dagen för ögonoperationen. Lite skrämmande men mycket spännande. Sedan tidigare så är jag bara skarptänkt men snart kompletterat med falköga. Hoppas jag blir mer vidsynt på kuppen.

Jag gillar gröna grisar. Jag beställde faktiskt en grön julskinka som snart ska levereras. Efter att en gång ha provat på ett ekologiskt julbord så finns det inget återvändo. Gott samvete i kombination med fantastisk smak - det tycker jag känns prima. Grisar ska ha det bra. Nöff said!

På bilden två nöjda Linderödsgrisar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Smart telefon är roligt och ibland användbart. Vi kör också Telia, delvis för att vi bor ute i skogen, men även för att vi är ute i skärgårdarna en hel del och där känns Telia överlägset.

  Lycka till med ögonoperationen, min fru gjorde en för tiotalet år sedan och har varit mycket nöjd med resultatet sen dess.

  SvaraRadera
 2. Erikjos, det är skojigt att ha med telefonen på löparrundan och sedan efteråt se var syret tog slut. :)

  Telia är bäst, oavsett vad man tycker. :D

  Jag 'ser' fram emot operationen. :D

  God Jul, nonhosonno. Den är förbi innan vi hinner blinka? ;)

  SvaraRadera
 3. Du är väl medveten om att det finns spionprogram som gör att man kan se allt som görs i din nya telefon.När man gör bankaffärer är det bäst att göra det på en dator där du har brandvägg.
  Hälsningar
  NISSE

  SvaraRadera
 4. Fick min första smartphone i torsdags. Riktigt kul. Anv comviq smart kontant 19 öre/min. Har en egen firma vid sidan av mitt vanliga jobb som sysslar med programmering, och ska försöka ge mig på ätt göra apparat, så fick ju köpa den på firman. Intressant ätt se hur det påverkar min privatekonomi. 5400sek -moms 1080 =4320. Detta minskar vinsten (kortsiktigt, ska ju generera ökande intäkter i framtiden) vilket gör att min privatekonomi påverkas med ca 2400 kr för en HTC desire hd. Låter ju jättebra, med det visar bara hur orättvist det är med våra höga skatteregler.

  SvaraRadera
 5. Hej Nisse! Det visste jag inte? Då ska jag passa mig. :)

  Micke, skatter - det är något jag kommer att ondgöra mig mer kring. :)

  SvaraRadera
 6. Verkar som om telefonen är lite för smart för mig, "på ätt göra apparat" skulle ju vara "på att göra appar". :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg