Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Den lysande

Balder är en gud i nordisk mytologi. Han var vacker, ljus, god, vis och omtyckt. Jag gillar också Balder, men jag syftar på fastighetsbolaget.

Jag har köpt Balder i några omgångar och nu tycks ögonen öppnas på fler håll. Swedbank ger en stark köprekommendation och aktien lyfter ytterligare.

En del av en analys kan du läsa här. Även bloggaren Ture Tratt skriver intressant om aktien.

Balder är just nu min enskilt bästa investering under 2010 och det glädjer mig mycket. Fastighets AB Balder bildades 2005 ur det tidigare börsnoterade och krisdrabbade Enlight i syfte att utnyttja bolagets underskottsavdrag. Balder åternoterades på Stockholmsbörsen 2006 och aktien handlas i dag på Nasdaq OMX Small Cap och så vitt jag förstår sker en uppgradering till Mid Cap efter årsskiftet.

Att bolag som kliver uppåt i 'Cap' ges mer intresse i finanspressen och därmed en större exponering är känt sedan länge. Kanske dags att kliva på om du inte gjort så tidigare?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg