Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Midskatt åter

Nu är den på gång. Skatteåterbäringen. Den här veckan blir det troligen så att jag får tillbaka en rejäl slant. Jag hoppas på att det blir en del sparat av de här pengarna. Bara inga dumheter dyker upp, så som en bilreparation eller havererad tvättmaskin.

Marcus i sitt ekorrhjul har gjort sin sparplan färdig för året som kommer. Den är ambitiös och till hans höjder når inte familjen Penning. Vår ambition är fortsatt att sätta undan 10 procent av våra inkomster - 2010 lyckas vi inte riktigt utan landar på ungefär 9,5 procent. Vi amorterar ganska friskt så om jag räknar med detta så blir resultatet 16,5 procent.

Jag vill slå ett slag för min boktävling som pågår just nu. Jag har fått många trevliga julrim så här långt. Men det finns plats för några till.

Tro det eller ej men jag är klar med julklappsinköpen. Tack vare internet och dess butiker så har jag beställt allt den vägen och slipper därmed att trängas med alla andra i köpcentret. Julen ska vara fridfull så alla knep är tillåtna att få till just det. Några knapptryckningar och jag har sparat både adrenalin och massor med tid. Tid som kan användas till att tindra med ögonen och avnjuta ett glas rött.

Hur gör du med julklappar? Du kanske älskar julruschen och trängseln?

Oj, klockan slog sent. Måste i säng för att orka upp till jobbet imorgon. Ha en skön vecka!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Kul att det går för dig. Amortera borde fler göra. Inte bara för att det handlar om att göra rätt, lån ska betalas tillbaka. Det handlar om att få ordning på sin egen ekonomi. Jag är inte lyckligare nu när jag äger mitt eget boende helt och fullt, men jag känner mig friare. Sen ska du veta att det bara går bättre och bättre när man sparat ihop en slant. Allt enligt konceptet "It takes money to make money". Hoppas det blir en bra slant tillbaka på skatten. Det är du verkligen värd.

    SvaraRadera
  2. Tack, Anonym. Det värmer! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg