Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Per i skogen

Per tog ett skutt ut i terrängen och försvann ifrån etern. Ja, så kan det bli.

Inte så mycket som en julhälsning lyckades jag prestera, vilket var frustrerande. Familjen Penning valde nämligen att fly hals över huvud till våra vänners julfirande en dag tidigare än planerat. Snökaos var i antågande och vi tog det säkra före det osäkra. Så utan dator och internet tillgängligt så blev det väldans tyst här hos mig.

Nåja, istället så blev det en behaglig jul, inmundigades glögg medan vinden ven utanför och snön yrde. Mina tankar gick till de stackare som satt fast i bilar både här och där på väg till sina käraste.

Idag så har jag skottat och skottat. En aning mätt på snö, vill jag lova. Så frusen och trött var det en fröjd att inviga den vuxna delen av familjens julklapp - en nespresso-makapär.

Det blev en vacker retrovit Nespresso D120 enligt bild. Nu så som komplement till världens bästa kaffebryggare - vår Moccamaster - kan vi göra ljuvliga espressos och smakliga capuccinos. Min kaffevärld är komplett!

Mina innehav hade en bra dag dagen före julafton. Balder och Northland Resources seglar just nu fram ovan vågorna. Mina små sparslantar har nu nått högre i värde än någonsin tidigare. Det gläder en tomte som Per.

Sen om sider. Här kommer en julhälsning.

Må ni alla ha fått precis det ni önskat er i julklapp. Om inte, så kommer garanterat året som är i antågande att ge er det. Lita på mig. En ännu bättre fortsättning önskar jag er.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg