Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Puls

Det var svårt att hålla kontrollen. Skidorna gled isär hela tiden på det isiga underlaget som emellanåt övergick i barmark. Det gick fortare utför än jag någonsin åkt. Det var spännande och skrämmande på samma gång. Jag njöt och jag fruktade. Jag tjoade och skrek.

Solen hade jag dessutom i ögonen, så det var svårt att se framåt - att planera min åkning. Jag fick köra på känsla och ta varje svårighet direkt när den dök upp framför mig. Då ringde väckarklockan..

Jag vaknade med adrenalin pumpande i blodomloppet och med hög puls. Jag fick en kick - i sömnen.

Detta fick mig senare att fundera mer kring hur torftig vardagen lätt blir. I den känns det sällan att jag lever - det finns inga faror och allt är tillrättalagt. Och ju äldre jag blir desto viktigare känns det för mig att varje dag jag lever är en unik företeelse - med sina egna attribut och tillfällen av glimmande guld. Jag vill leva varje dag och känna att jag lever!

Söker du spänning och kickar? Eller trygghet och invandhet? Onekligen är det lätt att göra det senare, men jag tror att risken för att inte 'leva' är större i det hänseendet.

Skaffa sig en utbildning, ett tryggt jobb, köpa villa, vovve och Volvo, skaffa barn, renovera köket.. är det kul? Är det vad du vill? Har du ställt dig frågan vad du verkligen VILL med ditt liv? Har du en plan eller glider du med i strömmen?

När det mest spännande händer när jag sover - det ger mig allvarliga funderingar vad jag håller på med. Jag vill ha mer, känna mer, urskilja mer och njuta.. Inte Carpe Diem utan Crea Diem - Skapa dagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. mycket bra inlägg! funderar på detta varje dag. försöker göra "är du inte nöjd med någonting, gör något åt det!" mitt nya motto.

    SvaraRadera
  2. Ett utmärkt motto! :)

    Själv är mitt mantra 'bara positiva tankar'..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg