Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Skakar om

Filmer som berör, skakar om och sätter en beständigt avtryck efter sig i min själ - sådana filmer är de filmer jag föredrar.

En pojke dödas i en smitningsolycka. Pappan blir besatt av att hämnas och händelsen tär på familjerelationerna. Föraren är en ung jurist, som försöker döva sitt samvete. Filmen heter 'Reservation road' och bygger på en roman av John Burnham Schwartz.

Alla föräldrars mardröm - att förlora ett barn. Och den tar inte slut där. Hur orkar man ta hand om de som är kvar? Partner och barnets syskon? Var hämta kraften?

Pappan i filmen när sitt hat och sin vrede för att finna ork. Modern försöker hitta sin i att försöka ta hand om sin familj. Förövaren i sin tur förtärs sakta av sin skuld.

'Reservation road' är en mycket stark film på många sätt. Jag var skakad och berörd både under och efter filmen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg