Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Pengar i byrå och portfölj

Nedgången på börsen är kanske inte så munter. De tekniska analytikerna bävar för omen och dödskors. Själv blundar jag för stunden och tyr mig till att verkligheten ter sig bättre än de förtecken som spås fram.

Jag önskar faktiskt att jag hade lite mer slantar att sätta in på börsen, men familjen Penning har valt att jobba med buffertsparande tills vidare. Jag tror ej heller att Stockholmsbörsen kommer att fortsätta vara surare än marknaden i övrigt på lite sikt.

Det finns annat att glädja mig åt under tiden. Bilen, som kostar en förmögenhet att reparera, fick hjälp av Opel att laga sig. Vi får helt enkelt en goodwill på i princip hela kostnaden. Så klart man blir glad - beloppet motsvarar en sommarsemester i sydligare nejder för hela familjen Penning. Vi tackar så väldans mycket, Opel!

Ytterligare några glädjeämnen är två böcker som nu ska läsas och begrundas. Jag har beställt boken 'Winning trading' författad av Tobbe Rosén. Från den ska jag lära mig mer om teknisk analys vilket får ses som ett gott komplement till en fundamental portfölj. Jag har under en längre tid följt bloggen men inte förstått att fanns en ytterligare dimension. Jag har än så länge bara bläddrat i boken och glädjande nog verkar den skriven så att även jag förstår dess innehåll.

Bok nummer två är 'Tändstickskungen Ivar Krueger' som är en välkänd svensk som tyvärr både utlöste en finanskris och tog livet av sig. Den får bli kvällslitteratur under den stundande skidsemestern. Jag hoppas kunna återkomma med ett utlåtande av båda böckerna framöver.

Slutligen, jag är frisk. Åtminstone kroppsligen, mentalt kan jag inte avgöra. Var hos doktorn då jag inte mått helt prima de senaste månaderna. Men besiktningen gav godkänt resultat så jag får väl luta mig mot att jag troligen motionerar för lite, äter fel , dricker för lite vatten och sover för lite. Och det senare tänker jag försöka göra något åt omedelbart. God natt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Allid trevligt att få en extra oväntad slant. Så vart blir det skidsemester?

  SvaraRadera
 2. Jag läste Tändstickskungen för ett tag sedan. Tog han verkligen livet av sig?
  Hur som helst är det en klart läsvärd bok, som i pocketform kostar endast 44 kr hos Adlibris.

  SvaraRadera
 3. Vi far till Norge! :)

  Jag var övertygad om att Ivar sköt sig men tydligen blev det aldrig vederlagt.

  SvaraRadera
 4. Trysil?? Ja jaghar också hört att han sköt sig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg