Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Sakta i backarna

Jag hoppas att du haft en utmärkt vecka? Familjen Penning är åter i hembygden efter ett skidäventyr i vårt vackra grannland. Jag förundras faktiskt varje gång som jag är på skidsemester hur lätt det är att gå ned i varv, släppa på kontrollen och bara 'vara'. Det är inte helt enkelt att beskriva, men jag förmodar att det är kroppens och sinnenas belöning jag får efter mycket frisk luft och daglig fysisk aktivitet. Tyvärr så vet jag att den härliga känslan är övergående - efter en eller två veckor i grottekvarnen så är jag tillbaks till ursprungsläget.

Skistar har inte rosat marknaden på ett tag. Snarare har årets ymniga snöfall gjort att semesterfirarna har stannat hemma i sin egen backe bakom posten eller valt ett konkurrerande alternativ. Åtminstone är det så det förklaras ifrån Skistar:s ledning. Själv ser jag flera anledningar - den främsta anser jag är kostnadsläget, det är väldigt kostsamt att åka på skidsemester för en barnfamilj. Att åka skidor i Norden ter sig allt mindre intressant då det i övriga Europa finns vettiga alternativ med en bättre prislapp. Ett varningens finger är värt att peka - barnfamiljer åker fortsatt av praktiska skäl till orter som Sälen och Åre - men det gäller att ta hand om kunderna så de inte sviker.

Och det var lite folk i backarna i år, allt enligt empirisk studie på plats. Så som semesterfirare är det ju bara perfekt - inga liftköer och gott om plats i pisterna. Men jag är rädd för att fortsättningen för Skistar inte kommer att te sig bättre på sista raden. Min egen lilla post i Skistar består - så länge familjen Penning avser att nyttja rabatten på 15 procent. Kanske det vänder, vem vet?

Nåväl, sann lycka finns på annat håll också. Vi fick idag ett brev och en fin teckning från vår 'flicka' i Vietnam. Hon och hennes familj mår bra och hennes vardag i kontrast till vår egen ger lätt en skammens rodnad då man beklagar sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg