Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Strandat köpbegär

Jag vill tacka för alla lyckönskningar angående vår resa till New York - denna stad som jag aldrig upplevt maken av tidigare. Vad kan jag säga? Allt är så.. ..stort. Och mycket på en gång.

Det har varit en härlig weekend, inte tal om något annat. Fantastisk mat har vi ätit, och jag tänkte återkomma kring några av de favoriter vi hann skaffa oss. Och shopping, vad finns inte i The Big Apple? Och priserna var mycket attraktiva, inte minst på kläder och skor. Jag tackar valutaeffekten för detta till viss del.

Vi shoppade loss i staden utifrån hur väl tränade vi var i sporten. Och hamnade snabbt i lä. Jag är förvånad över hur duktiga Manhattanbefolkningen är på att oerhört snabbt fylla en varukorg, eller till och med en varuvagn, med kläder, skor, krämer och Gud vet vad. Och allt och överallt betalas med ett plastkort. Dessutom shoppas det mycket skräp, det kryllar ju av Frihetsgudinnor i plast i olika färger, exempelvis.

Wall Street besöktes och det var intressant att uppleva. Missade otroligt nog bronstjuren och det var ju inte meningen. Vi bodde förresten på hotell The New Yorker - byggt 1929. Dålig timing, förmodligen.

Jag läste att 1960 var amerikanernas personliga skuld i förhållande till disponibel inkomst cirka 55 procent. I mitten av 80-talet hade den ökat till 65 procent. Därefter ökade den explosionsartat och nådde 2007 133 procent. Undrar hur det ser ut just denna dag? Och hur mycket är korta krediter? Du kan ju alltid göra en intressant jämförelse med din egen privatekonomi.

Under de långa flygresorna så har Tobbe Rosén:s bok 'Winning Trading' varit tidsfördrivet. En mycket intressant bok och dessutom lättläst. Oavsett om man avser att använda sig av tekniska analys eller inte så är den här boken lärorik. Personligen kommer jag framöver att på ett bättre sätt kombinera TA med fundamental analys - jag använder programmet 'Hitta kursvinnare' från Aktiespararna. Någon day- eller swingtrader lär jag inte bli, dock, på överskådlig tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Jag har för mig att bronstjuren står en rätt bra bit söder om Wall Street.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg