Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En hälsning till dig


En liten påskhälsning till dig är ungefär vad jag hinner med framför datorn denna ljuvliga, fantastiska långfredag. Solen värmer, katterna ligger och lapar på trappan och växtligheten bara exploderar! Det är så här våren ska vara - ingen tanke på att stanna inne.

Vårt lilla hus på landet kan inte göra sig bättre än under den tid som är nu och stundar. Faktum är att under denna korta period då lövsprickningen sker vill jag inte bo någon annanstans. Dofterna, fågelkvittret och ljuset - Skåne är den bästa landsänden i April, vill jag lova.

Gåssträck efter gåssträck fortsätter kacklande att passera på hög höjd, gladorna leker tafatt i skyn till andra fåglars ängsliga förtret. Kaninerna är tokiga de med och far runt på åkrarna och också farligt nära landsvägen utanför. Påskharar med potential?

I eftermiddag får vi gäster från långt borta - goda vänner som vi sällan träffar. Mest påtagligt blir det när vi träffar varandras barn. Oavsett så ser vi väldigt mycket fram emot att ses och att fira en härlig påsk tillsammans med god mat - ägg blir det visst?

Nej, nu måste jag ut med bytta och pensel och kladda på en solblekt söderfasad. Snart stundar fotografering och visning och då ska helst huset visa sin bästa sida.

Glad påsk till dig och njut allt du kan av vårens företräden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg