Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En idiot är jag?

Nej, vet ni vad? Nu tänker jag hålla helg. Trött på springandet i hamsterhjulet och har bara en önskan om att rå om min egen tid - på ett sätt som passar mig.

Känner ni till serietecknaren Hans Lindström? Jag bara älskar hans seriestrippar - allvar blandad med en fantastisk humor.

Jag tror inte Hans har något emot att jag frestar med en serieruta här på bloggen. Och följ den här länken till hans sida - där kan du köpa hans alster.

Vem vill vara en idiot? Trevlig helg, kära läsare!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg