Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Medveten och vid medvetande

Fredag. Igen? Var tog veckan vägen? Stopp nu - jag hinner inte med, jag vill njuta av vårdagarna, de svala gryningstimmarna och den intensiva gröna färgen på träden. Inte för snabbt nu - ta det lite easy.

För det är mycket nu. En annalkande husförsäljning innebär mycket röj, stök och städning. Det ska målas lite här och klippas lite där. En viss oro i magen finns kring hur det ska gå. Dålig sömn och kanske lite för sena kvällar gör mig kanske extra grinig och ineffektiv på jobbet? För där finns det mycket att stå i, där med.

Att flytta till ett nytt boende med högre lån är så klart tärande på marginalerna. Bolånetagare bör ha förmågan att klara av en bolåneränta på nio procent enligt Swebank - det är nog så bra. Det trista är att bankerna inte levt så som de nu lär - att bolånetagarna bör ha större marginaler i sin pivatekonomi. Hur väl klarar du nio procents ränta? Familjen Penning fixar det men naturligtvis krymper spenderbyxorna av sådan medicin. Vi får se hur pass spännande vår framtid i räntans tecken blir.

En liten spännande historia från Cornucopia kan ju vara på sin plats så här strax före Valborg. Troligen är det få som kan känna igen sig i Svenne och Lotta men det är ändå en historia med en bittrare underton - att så länge du är skuldsatt är du inte fri och mer eller mindre i en 'riskzon'. Det gäller att göra en konsekvensanalys kring bolån, jobb, arbetslöshet, sjukdom och så vidare.

I aktievärlden så fortsätter en försiktig uppgång i min portfölj. Jag har funderingar på att införliva Tele2 bland aktierna men ännu inte beslutat mig. Men det finns alltid många olika skäl att investera. HM sjönk rejält idag i paritet med den kommande utdelningen - idag är nämligen X-datum. Fältstudier är alltid intressanta. Övriga innehav hade en bra dag.

Och jag önskar er en bra dag och helg. Snart är den officiella våren här med skönsång och brasa.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, intressant?

Kommentarer

Populära inlägg