Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Medveten och vid medvetande

Fredag. Igen? Var tog veckan vägen? Stopp nu - jag hinner inte med, jag vill njuta av vårdagarna, de svala gryningstimmarna och den intensiva gröna färgen på träden. Inte för snabbt nu - ta det lite easy.

För det är mycket nu. En annalkande husförsäljning innebär mycket röj, stök och städning. Det ska målas lite här och klippas lite där. En viss oro i magen finns kring hur det ska gå. Dålig sömn och kanske lite för sena kvällar gör mig kanske extra grinig och ineffektiv på jobbet? För där finns det mycket att stå i, där med.

Att flytta till ett nytt boende med högre lån är så klart tärande på marginalerna. Bolånetagare bör ha förmågan att klara av en bolåneränta på nio procent enligt Swebank - det är nog så bra. Det trista är att bankerna inte levt så som de nu lär - att bolånetagarna bör ha större marginaler i sin pivatekonomi. Hur väl klarar du nio procents ränta? Familjen Penning fixar det men naturligtvis krymper spenderbyxorna av sådan medicin. Vi får se hur pass spännande vår framtid i räntans tecken blir.

En liten spännande historia från Cornucopia kan ju vara på sin plats så här strax före Valborg. Troligen är det få som kan känna igen sig i Svenne och Lotta men det är ändå en historia med en bittrare underton - att så länge du är skuldsatt är du inte fri och mer eller mindre i en 'riskzon'. Det gäller att göra en konsekvensanalys kring bolån, jobb, arbetslöshet, sjukdom och så vidare.

I aktievärlden så fortsätter en försiktig uppgång i min portfölj. Jag har funderingar på att införliva Tele2 bland aktierna men ännu inte beslutat mig. Men det finns alltid många olika skäl att investera. HM sjönk rejält idag i paritet med den kommande utdelningen - idag är nämligen X-datum. Fältstudier är alltid intressanta. Övriga innehav hade en bra dag.

Och jag önskar er en bra dag och helg. Snart är den officiella våren här med skönsång och brasa.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, intressant?

Kommentarer

Populära inlägg